Frederiksværk motorbådsklub

Om Frederiksværk Havn


Frederiksværk ligger i det bedste sommerland, en kommune med alle faciliteter for den kræsne gæst. Byen er hyggelig og typisk dansk, den blev grundlagt som Danmarks første industriby for mere end 200 år siden, da man gravede en kanal fra Arresø til Roskilde fjord. Her åbner sig det ene idylliske kik efter det andet fra de mange broer, en kanalstemning i provinsmiljø. Omegnen er et sandt paradis af naturskønhed fra Kattegats hvide sandstrand med klitter og marehalm over Melbys lyngklædte overdrev, langs fjordens lave strandenge og søens bred, hvor fiskehejrer og skarver holder til, ad åstierne gennem skoven over Norske Bakke og Maglehøj til Auderød halvøen, hvor et system af stier og veje leder ud til det enestående rekreative områe Arrenøs. Stille skove, storslåede udsigter, landsby-idyller, blinkende såer og fjorde

 

Frederiksværks historie er forbundet med Arreså og kanalen til Roskilde Fjord, Kanonfabrikken og sandflugt.
Sandflugten i 1500-1600 tallet lukkede den oprindelige forbindelse mellem Arreså og Kattegat. Kong Frederik den Fjerde bestemte, at der skulle graves en kanal fra Arreså ud i Roskilde Fjord. En mængde soldater og svenske krigsfanger gravede kanalen i årene 1717-1719.
Kanonfabrikken blev etableret i forbindelse med kanalen. Her var der mulighed for at hente energi. Frederiksværks udvikling var dengang styret generalmajor J.F. Classen, som også ejede fabrikken.
I 1940 blev Det Danske Stålvalseværk startet og byen begyndte at vokse.

Frederiksværk Lystbådehavn A.m.b.a. er en i 1995 nyanlagt havn tæt op mod det kønne område ved Hanehoved. Havnen har 435 pladser og en god og velbeskyttet beliggenhed. Der er ikke langt ind til den historiske bydel med det gamle krudtværk og de kønne kanaler med broerne samt kulturhuset »Gjethuset«. Der er heller ikke langt fra indsejlingen til fjordene fra Hundested og er samtidig et godt udgangspunkt for ture i Roskilde Fjord og Isefjorden.

Besejling: Let og sikker besejling. Gæstepladser i følge aftale med havnefoged.Toiletter/bad : 6/4
Diesel salg (Automat) Bedding / til Trailer Jolle rampe, Servicekaj, Lejecykler, Vand og El på broerne, Mastekran FH-Ordning, Shopping (1500m), Gæstebro (langskibs), og på alle ledige pladser, Legeplads

Kommer du fra den inderste del af havnen og er udafgående, passeres nogle "sidegader" til styrbord. Styrbords-reglen gælder her, men i praksis kan du opleve. at "sidegadetrafikken" holder tilbage når der er tale om motordrevne fartøjer.